גיליון מס' 13 - 26.02.2009
 הגדל טקסט     הקטן טקסט     שנה צבע רקע
 
  ראשי | הרשמה | ארכיון | מכתבים למערכת | מכתב פתיחה      |      RSS  RSS
 

מתגבש: נתיבי חינוך חדשים בנתיבות

לראשונה בישראל - רשת עמל עשויה להפעיל
תוכנית רצף יישובית עד כיתה י"ד

מאת: רפאלה בלס

בימים האחרונים בוחנים בנתיבות מודל פורץ-דרך חדש בשיתוף רשת החינוך הוותיקה עמל, לפיו תלווה הרשת כל תלמיד ותלמיד עד סיום התיכון (ומעבר לו) ברצף לימודי אחד, ובשלושה נתיבים שונים. המודל החינוכי החדש עומד בהתאמה לחזון היישובי של ראש עיריית נתיבות, יחיאל זוהר - לפיו יש לקיים רצף אחד רב-גילי בחינוך הכללי, תוך ניצול התשתיות הקיימות. על פי החזון, יעמוד התלמיד במרכז, יזכה לניתוב ופיקוח אישי וימצה את יכולתו ורצונותיו באופן ההולם ביותר. עיקרון הרצף אף יאפשר השפעה מתמשכת על התלמידים ויוביל אותם למעורבות חברתית ושירות צבאי משמעותי. עוד נציין כי המודל המוצע החדש יופעל בחינוך הכללי בעיר, בעוד שמוסדות החינוך הדתיים ימשיכו לעבוד במתכונת הקיימת.


 לכתבה המלאה לחץ כאן
גרסא להדפסה גרסא להדפסה

מרכז לימוד אנגלית ב'פינה האמריקאית'
English lerarning center at Beer sheva
מאת: טלי גרטנר
השנה נבחרה רשת עמל להפעיל את כיתות האנגלית ב"פינה האמריקאית", פרוייקט ללימוד אנגלית בשיתוף שגרירות ארה"ב, המתקיים בספרייה העירונית בבאר שבע.


 לכתבה המלאה לחץ כאן

תלמידת עמל מקיף נהריה, שיר חובב
זכתה ב"אות על שם אילן רמון ז"ל"
מאת אביטל פרח, מקיף עירוני עמל נהריה


 לכתבה המלאה לחץ כאן
 

המסע לפולין -
משלחת ארצית של בתי ספר טכנולוגיים בפיקוח התמ"ת
מאת אורית להב, המשלחת לפולין
גם השנה, קיבלה על עצמה רשת עמל את הוצאת משלחת כלל בתי הספר התעשייתיים מן הרשת ומחוצה לה, למסע לפולין. מדובר בפרויקט רב-לאומי מורכב, שאליו נרתמה הרשת מתוך תחושת שליחות עמוקה.


 לכתבה המלאה לחץ כאן
 גרסא להדפסה
 
אמא יקרה ויפהפיה לי ביום האם הפתוח במח"ט עמל טבריה
מאת: מיכל פרטנר, מח"ט עמל טבריה

בביה"ס מח"ט עמל טבריה נערך הפנינג ססגוני לכבוד יום האם. אמנם כל שנת הלימודים מקיימים במח"ט קשר הדוק עם ההורים למען התלמידים, אך ביום האם הוחלט להציב את האמהות - אלו שדואגות וטורחות כל השנה – במרכז. ואמנם אמהות התלמידים הוזמנו ליום פתוח בביה"ס בסימן פינוק וטיפוח החן, ויצאו משם סמוקות ונרגשות.

 לכתבה המלאה לחץ כאן
 גרסא להדפסה
 

חדשות פרויקט טו"ב ברשת עמל

תלמידי כיתה יו"ד בפרויקט טו"ב בביה"ס עמל נופרים בגליל טבריה, חוו השבוע חוויה מחשמלת במיוחד, כאשר נחשפו מקרוב לתהליך הפקת החשמל, בעת ביקור שערכו בתחנת הכח "אורות רבין" בחדרה. במסגרת שיתוף פעולה ייחודי של רשת עמל עם חברת החשמל, אימצו האחרונים את תלמידי מגמת טו"ב (טכנאי ובגרות) של בית הספר. אחד המרכיבים החשובים בתוכנית זו, הוא קיומו של קשר הדוק עם מפעל תעשייתי גדול אשר מאמץ את תלמידי הפרויקט, ואכן בחודש מרץ, עומדים לצאת תלמידי הכיתה לסיור לימודי של חברת החשמל גם בטבריה.


 לכתבה המלאה לחץ כאן
 גרסא להדפסה
 
  מיומנויות והערכתן במאה ה-21
מחשיבה קווית לחשיבה רשתית -
מודלים ושיטות הערכה חדשות של ידע ולמידה
 
 מאת: ד"ר אשר עידן
תהליכים ליניאריים מובילים ליעד סופי אחד. נהר עם קו אחד ישפך לים בנקודה אחת, אולם נהר שמתפצל לדלתה של נהר נשפך לים בנקודות שונות. נהר שמתפצל פועל לפי המבנה של רשת ולא של קו.
לדארווין, פרויד, פיאז'ה ובלום, לא היה כל מושג לגבי הלוגיקה והטופולוגיה של הרשת! לעומת זאת לכל ילד מגיל 6 ומעלה בעידן האינטרנט - י ש  ח ש י ב ה  ר ש ת י ת. מהן השלכותיה של חשיבה רשתית על הסדר ההירארכי המקובל של רכישת מיומנויות יסוד? האמנם בעולם רשתי יש תוקף ל'טקסונומיה של בלום'? על כך בכתבה הבאה

 לכתבה המלאה לחץ כאן
 גרסא להדפסה
 
 


כלניות באביב, צילמה לובה סריוגין, עמל מקיף עמק חרוד


עמל ל.ד ירושלים, זכה במקום הראשון בגמר אליפות ירושלים בקט רגל


ביקור מנהל אגף משרד התמ''ת שלום בן משה, בעמל מר"צ תל השומר
 
  כניסות לאתר: 231791
 
להסרה מרשימת התפוצה  | לאתר עמלנט

© כל הזכויות שמורות למפ"ט עמל 2012

האתר עוצב ותוכנת ע"י GoNet Software Solutions